betting horse race

Parhaat lajit vedonlyöntiin aloittelijoille

Moni aloitteleva veikkaaja kokeilee eri lajeja vedonlyönnissä ja näin hakee tuntumaa mistä lajista voi voittaa ja voittaa paljon. Harvalla aloittelijalla on kuitenkaan olemassa varsinaista vedonlyöntistrategiaa. Jos vedonlyöntiä harrastaa aktiivisesti, kannattaa strategia ottaa harkinnan alle. Käymme tässä artikkelissa läpi seikkoja, joita kannattaa huomioida lajien valinnassa.

Jalkapallo on perinteisesti suosittu vedonlyöntikohde. Jalkapallossa pelataan vähän vähemmän otteluita, joten se on siinä mielessä helpompi kohde esimerkiksi jääkiekkoon verrattuna. Harvemman otteluohjelman myötä joukkueet pääsevät valmistautumaan huolella jokaiseen otteluun, joten niille harvemmin tulee ns. väliotteluita ja huonoja päiviä.

Jalkapallosarjoissa on harvemmin myöskään pudotuspelijärjestelmää, joten sarjataulukosta pystyy helpommin lukemaan joukkueiden voimasuhteita sekä motivaatiotasoja. Monet sarjat ovat tasaisia ja joukkueet taistelevat jokaisessa ottelussa täysillä pisteistä, joten veikkaamisessa ei tarvitse niin paljoa miettiä sitä, miten motivoituneita joukkueet ovat. Tällaisten pienten seikkojen huomioon ottaminen helpottaa veikkaamista.

Onko jääkiekko hyvä vedonlyöntikohde?

Jääkiekko on tietysti meille suomalaisille rakas laji, myös vedonlyönnissä. Jääkiekkoa pelataan monessa liigassa, joissa on suomalaisia pelaajia, joten mielenkiintoisia otteluita on talviaikaan lähes päivittäin. Yleisenä ohjeena voidaan sanoa, että kannattaa veikata sen liigan otteluita, joita eniten seuraa. Näin tunnet joukkueita, pelaajia, loukkaantumistilanteita, ja millaisia kehityssuuntia milläkin joukkueella on. Suosittuja liigoja ovat kotimainen Liiga, Venäjän KHL sekä Pohjois-Amerikan NHL.

Suosittuja vetoja jääkiekossa ovat over/under sekä moneyline -vedot. Mitä nämä tarkoittavat? Over/under -veto tarkoittaa sitä, että pelaaja veikkaa ottelun maalimäärää. Perinteisesti raja on jääkiekossa 5,5 maalia, mutta parhailla nettikasinoilla on mahdollista veikata pienempiä ja suurempiakin maalimääriä. Moneyline-vedossa pelaaja sen sijaan veikkaa ottelun lopullista voittajaa. Näin ollen siinä on otettu mukaan myös mahdollinen varsinaisen peliajan pelattava jatkoaika sekä voittolaukauskilpailu. Moneyline vetoja tarjoavat lähinnä parhaat vedonlyöntisivustot.

Sopiiko Tennis vedonlyöntiin?

Tennis voi olla vaikea kohde, jos et ole lajia seurannut tai ikinä lajia kokeillut pelatakaan. Jos sen sijaan olet lajia edes jonkin verran seurannut, sopii se erinomaisesti vedonlyöntiin. Tenniksessä vastaan asettuu kaksi pelaajaa (vertaa joukkuelajit), joten muuttujia on vähemmän. Näin ollen eri pelaajia ei tarvitse oppia tuntemaan niin paljon.

Tennisottelujen tuloksiin vaikuttaa paljon myös millä alustalla ottelu pelataan, joten kannattaa seurata kuka pelaaja pärjää massalla ja kuka nurmikolla. Näin ollen esimerkiksi etukäteen haastava pelaaja (hyvällä kertoimella) saattaa yllättää ottelun etukäteissuosikin. Tenniksessä huomion arvoista on myös huomioida pelaajien aiemmat kohtaamiset sekä kätisyys. Kyllä, sillä on tenniksessä isokin merkitys pitääkö pelaaja mailaa vasemmassa vai oikeassa kädessä.

Paras ohje on aloittaa pelaamaan sen lajin kohteita, joita itse muutenkin seuraa, eli urheilulajeja, joista on kiinnostunut myös ilman vedonlyöntiä.

Leave a comment

3 × 1 =